Ucapan Tahniah buat Saudari Nurfadhilah Husin

Saudari Nurfadhilah Husin- barisan hadapan dua dari kiri Gambar ihsan dari Majlis Mahasiswa Yarmouk

Saudari Nurfadhilah Husin- barisan hadapan dua dari kanan
Gambar ihsan dari Majlis Mahasiswa Yarmouk

Irbid, 17 Feb. –  Warga Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Jordan mengucapkan sekalung tahniah buat saudari Nurfadhilah Husin, bekas ahli Biro Media ISMA Jordan atas kejayaan beliau membawa pulang segulung ijazah dalam jurusan Ekonomi & Perbankan Islam dengan pangkat Jayyid Jiddan.

Beliau yang merupakan Graduan 2013 semester 1 telah berjaya menamatkan ijazah tersebut 1 semester lebih awal dari tempoh tajaan asal oleh pihak JPA. Selain itu, beliau juga pernah mendapat pangkat Mumtaz ketika semester 2 pada tahun 3.

 

Apabila ditemuramah oleh pihak kami tentang petua untuk berjaya, beliau mengatakan perkara yang sering beliau lakukan adalah beliau sering membuat nota sendiri dan menerangkan kepada orang lain supaya mendapat kefahaman yang lebih.

“Untuk menguasai bahasa Arab, kita perlu mempunyai minat yang tinggi dalam memahami qawaid bahasa Arab serta perlu sentiasa perlu merujuk kamus, tambah beliau lagi.

Apabila ditanya tentang kepentingan dakwah dan tarbiyah berkata,

“Dakwah dan tarbiyah amat penting kepada mahasiswa, tambahan pula buat mereka yang berada di luar negara. Kerana pada mahasiswa terdapat semangat dan azam yang kuat yang sewajarnya dipandu dan digunakan dengan cara yang betul.”

Beliau juga mengingatkan bahawa disiplin yang amat tinggi diperlukan buat mereka yang ingin berjaya dalam bidang akademik serta dakwah dan tarbiyah.

 

Encik Mohd Haris selaku Pegawai Penasihat Pendidikan dan Latihan Amman telah mengucapkan setinggi tahniah buat Saudari Nurfadhilah Husin atas kejayaan beliau menamatkan ijazah satu semester lebih awal.

“Bagi pihak penaja iaitu Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia, saya ingin merakam setinggi tahniah kepada pelajar bidang Ekonomi dan Perbankan Islam iaitu Nurfadhilah Husin daripada ‘pioneer batch’ Universiti Yarmouk yang berjaya menamatkan pengajian lebih awal daripada tempoh tajaan asal.”

 

Encik Mohd Haris juga meletakkan harapan agar kejayaan saudari Nurfadhilah ini akan menjadi perangsang dan dorongan kepada pelajar Malaysia di Jordan agar terus menumpukan perhatian kepada pelajaran serta berusaha gigih untuk mencapai kecemerlangan dalam peperiksaan yang bakal mendatang.

Warga ISMA Jordan sekali lagi mengucapkan sekalung tahniah buat saudari Nurfadhilah dan meletakkan harapan yang tinggi agar beliau meneruskan kecemerlangan di Malaysia dalam kerjaya serta dakwah dan tarbiyah.

 

Membangun Umat Beragenda

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s