RM 49,000 Untukmu Gaza

BANGI, 10 Disember – Aman Palestin cawangan Jordan dan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Jordan dengan kerjasama  Majlis Perwakilan Mahasiswa Malaysia Jordan (MPMMJ) telah melaksanakan KUTIPAN DERMA KILAT UNTUKMU GAZA bagi membantu masyarakat Gaza yang diserang Israel baru-baru ini. Projek yang dimulai pada 19 November 2012 ini telah berlangsung sehingga 2 Disember 2012 dan telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dari mahasiswa-mahasiswi seluruh Jordan.

Kutipan telah dijalankan di seluruh mantiqah di Jordan iaitu Amman, Irbid, Mafraq dan Mutah melalui wakil setiap kawasan dan telah memperolehi jumlah sebanyak 11,475 JD bersamaan RM 49,000 dalam tempoh dua minggu kutipan ini dilancarkan.

Pihak Aman Palestin dan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Jordan mengucapkan jutaan penghargaan dan terima kasih kepada semua mahasiswa Jordan dari setiap mantiqah yang telah memberikan sumbangan dan kerjasama. Sumbangan sebanyak RM 49,000 tersebut telah selamat diserahkan kepada Pengerusi Eksekutif Aman Palestin Berhad, Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahman oleh wakil Aman Palestin Jordan, Ustaz Mohd Sofee Mustafa di Pejabat Aman Palestin Berhad, Bangi.

Sumbangan ini akan terus disalurkan kepada rakyat Palestin di bumi Gaza dengan diuruskan sendiri oleh Pejabat Aman Palestin di Gaza  yang telah ditubuhkan secara rasmi sejak tahun 2010 lagi.

Sambutan kutipan ini membuktikan bahawa mahasiswa Jordan merupakan mahasiswa yang  amat cakna dan mengambil berat tentang  isu dan masalah ummah di Palestin yang memerlukan sumbangan dari kita yang mempunyai kemampuan. Moga segala sumbangan yang diberikan diganjari dan diberkati oleh Allah.

“Keikhlasan Anda, Ketelusan Kami.”

AHMAD NU’MAN BIN MAZLAN
Pengurus Aman Palestin Jordan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s