Pimpinan ISMA Mengadakan Lawatan Rasmi ke Kedutaan Malaysia Jordan

AMMAN, 17 Okt 2012 – Sebuah pertemuan rasmi telah diadakan antara tiga orang pimpinan ISMA pusat , dua orang pimpinan ISMA Jordan bersama Duta Malaysia di Jordan, Dato Abdul Malek bin Abdul Aziz. Pertemuan bersejarah ini berlangsung dengan jayanya di pejabat kedutaan rasmi Malaysia Jordan, kelmarin.

Bergambar kenangan dalam pertemuan pertama antara Dato Duta di Jordan bersama pimpinan ISMA Pusat dan pimpinan ISMA Jordan

Walaupun pertemuan antara 3 pihak tersebut berlaku secara ringkas, namun inisiatif mengadakan majlis ramah mesra telah diterima baik oleh semua pihak.

Sebagai lambang permulaan hubungan kerjasama, majlis pertemuan direncanakan atas dua objektif yang jelas; iaitu merapatkan hubungan antara ISMA Pusat, ISMA Jordan, dan pihak kedutaan Malaysia di Jordan, di samping saling bertukar pandangan tentang isu kemanusiaan yang berlaku di negara-negara jiran, terutamanya pelarian Syria dan Palestin.

 

 

Presiden ISMA, Ust Abdullah Zaik Abdul Rahman menyampaikan cenderahati kepada Dato Abdul Malek Abdul Aziz

 

Pada akhir pertemuan kelmarin, Dato Abdul Malek berharap supaya kewujudan ISMA di Jordan mampu membawa perubahan kepada jatidiri pelajar.  Bukan sahaja memberi penumpuan kepada pelajaran akademik, tetapi juga fokus kepada kemahiran insaniah (softskills) pelajar, sebagai persediaan menghadapi masa depan yang kian mencabar.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s