Iftar I-Medik Kali Ke-2

3 September: I-Medik telah mengadakan Iftar Perdana I-Medik pada 24 Ramadhan yang lalu bertempat di Dewan Puri Pujangga, UKM Bangi. Majlis ini telah dihadiri oleh 250 orang daripada kalangan professional-professional dan pelajar-pelajar dalam bidang perubatan sama ada dalam dan luar negara. Antaranya pelajar-pelajar perubatan dari Jordan, Mesir, India, Australia, UKM, UM, UIAM dan lain-lain.

Majlis dimulakan dengan iftar dan diikuti dengan solat maghrib secara berjemaah. Selepas itu, pengerusi mengalu-alukan kehadiran ahli jawatankuasa pusat ISMA. Majlis diteruskan dengan ucapan Pengerusi I-Medik, Prof. Dr Azmi Md Nor yang merupakan Profesor dan Pakar Perunding Pembedahan di Kampus Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Kuantan. Seterusnya timbalan presiden ISMA, En. Abdul Rahman Md Dali menyampaikan ucapan sekali gus melancarkan laman web I-Medik. Buku PsikoSeksual Remaja Wanita dan Psikoseksual Remaja Lelaki juga turut dilancarkan. Penulisnya adalah Dr Yusof Abbas dan Dr Norizam Md Alias.

Dialog ini yang banyak memberi info kepada para tetamu telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Ramai tetamu yang mengajukan soalan lebih-lebih lagi pelajar-pelajar bidang perubatan. Namun disebabkan masa yang terhad, maka majlis diakhiri dengan sesi bergambar bersama semua tetamu. Majlis seperti ini yang mampu menjalinkan ukhuwah dan memberi impak positif kepada bidang perubatan diharapkan dapat dijalankan pada masa yang akan datang.

sumber: ISMAweb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s